x تبلیغات
amirrrr

ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، رکورد قدیمی‌ترین اثر ثبت شده یونسکو در اختیار ایران

 ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، رکورد قدیمی‌ترین اثر ثبت شده یونسکو در اختیار ایران

سفیر ایران در یونسکو گفت: ثبت آثار تارخی دره خرم‌آباد رکورد کوهن‌ترین اثر جهانی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو را جابه‌جا کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بعد از ظهر امروز نشست رسانه‌ای ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد در محل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

ابتدای این مراسم، سعید شاهرخی، استاندار لرستان اظهار کرد: این اتفاق (ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره لرستان) را به فال نیک گرفته و به مردم کشور و به ویژه لرستان تبریک عرض می‌کنم. این مکان‌ها به تأیید یونسکو 60 هزار سال قدمت دارد و غار‌های درّه خرم‌آباد از نخستین سکونتگاه‌های انسان بوده است.

وی افزود: لرستان بیش از 5 هزار اثر تاریخی و طبیعی واجد ارزش دارد که 2600 اثر ثبت ملی شده است. در تمام نقاط لرستان این آثار پراکنده است اما اوج آن در دره خرم‌آباد است که 14 اثر فاخر ثبت شده است‌.

استاندار لرستان تأکید کرد: جای دارد که در اینجا از همه عزیزانی که در ثبت این آثار همت کرده‌اند ازجمله مقام عالی وزارت میراث، آقای دکتر دارابی و اصحاب رسانه تشکر کنم.

در ادامه دکتر علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: بیست و نهمین اثر میراث طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد. این مهم در چهل و هفتمین اجلاس یونسکو تصویب شد. این اتفاق مبارک را به مردم لرستان، ایران و جهان تبریک عرض می‌کنم.

وی بیان کرد: اگر چه 29 اثر ثبت شده داریم، اما این 29 اثر، 113 سایت تاریخی ازجمله کاروان‌سرا، قنوات، باغ‌ها و... را دربرمی‌گیرد. این آمار کشور ما را جزء 10 کشور نخست در این عرصه قرار داده است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در خصوص میراث ناملموس، رتبه هفتم دتیا را داشتیم که در 4 سال اخیر به رتبه چهارم دنیا صعود کردیم. 26 اثر در حوزه میراث ناملموس ثبت شده است. در آذرماه امسال پرونده هنر آیینه‌کاری در معماری ایرانی نیز به ثبت خواهد رسید.

دارابی گفت: برای اینکه پرونده‌هایمان آماده شود، فرایندی چندین ساله طی می‌شود و الان برای سال‌های آینده، دیوار گرگان، الموت، مسجد ایرانی، محور ساسانی در کرمانشاه و... ازجمله پرونده‌های مهم در دستور کار ما هستند. سال آینده علاوه بر پرونده الموت که نوبت آن رسیده، قلعه فلک‌الافلاک را نیز دریونسکو ارائه می‌کنیم.

دارابی درباره ثبت ماسوله نیز گفت: پرونده ماسوله نیز به یونسکو گزارش شده اما درخصوص اثبات استخراج آهن از این منطقه در گذشته از ما مدرک بین‌المللی خواستند که این مستندات به کمک باستان‌شناسان چینی آماده شده و ثبت آن در دستور کار است.

وی توضیح داد: نقطه تمایز محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، دیرینگی و کهن‌بودن این اثر است که تاریخ حضور انسان‌ها را نشان می‌داد‌. این دره‌ها در گذشته محل زندگی انسان هوشمند و مسیر مهاجرت آن‌ها به آفریقا و اروپا بوده است.

قام مقام وزیر ادامه داد: در برخی اسناد تاریخ این مکان 63 تا 65 هزار سال و در یونسکو تاریخ آن بیش از 60هزار سال ثبت شده است. این ثبت از نظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارای اهمیت است. از نظر فرهنگی نشان دهنده عمق تاریخی ایران و گواهی بر نقش بی‌بدیل کشور در تمدن بشری است.

دارابی با اشاره به اهمیت سیاسی ماریا استنزل این ثبت گفت: این پرونده مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران است و نشان می‌دهد که ما در کشور فقط به آثار پیش از اسلام تأکید نداریم، بلکه کل دوره‌های تاریخی مدنظر ماست. همچنین ثبت این پرونده پس از هجوم رژیم صهیونی، آمریکا و ناتو انجام شد و نشان داد که نقش ایران در عرصه تاریخی و فرهنگی کمرنگ نمی‌شود.

وی اضافه کرد: از منظر اجتماعی این اثر پیوند‌های اجتماعی و هویت و غرور ملی ایرانیان در داخل و خارج کشور را موجب شده و پیوستگی تاریخی جامعه ایرانی را نشان می‌دهد.

او تأکید کرد: این ثبت تازه آغاز راه است و با ثبت این پرونده، مسأله حفاظت ترمیم و بهره‌برداری آن باید انجام شود. به دنبال این هستیم که این مجموعه به یک قطب گردشگری در کشور تبدیل شود و مسیر خرم‌آباد به همدان با توجه به ثبت جهانی هگمتانه، به یک کریدور گردشگری و میراث فرهنگی تبدیل شود.

محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد رکورددار کهن‌ترین ثبت تاریخ یونسکو

در ادامه، پاکتچی سفیر ایران در یونسکو نیز در همین رابطه توضیح داد: ثبت این آثار تاریخی را به مردم ایران و به طور خاص به مردم لرستان تبریک می‌گویم.

وی افزود: کشور ما از نظر توان کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی از توان خوبی برخوردار است و حتی محل مشورت سایر کشور‌ها چه از نظر جنبه فنی و چه از جهت دیپلماسی ثبت آثار فرهنگی قرار می‌گیرد.

سفیر ایران در یونسکو گفت: مسأله ثبت یک مکان در میراث جهانی کار تخصصی و پیچیده‌ای است که کار سنگین دیپلماسی، سیاسی، عمرانی، تحقیقاتی و... دارد. خوشبختانه در کشور ما به خوبی این هماهنگی انجام شده و گواه آن نیز موفقیت‌هایی است که در این سال‌ها به ثبت رسیده است.

پاکتچی ایران را مهد‌ترین‌های آثار جهانی دانست و گفت: ثبت 54 کارون‌سرا، صد‌ها پل، تونل و ساختمان در مجموعه راه‌آهن شمال تا جنوب و ثبت آثار بینافرهنگی و بیناتمدمی ازجمله موفقیت‌های ما بوده و امروز نیز ثبت آثار تارخی دره خرم‌آباد رکورد کهن‌ترین اثر جهانی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو را جابه‌جا کرد.

تأکید پزشکیان بر پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها

 

تأکید پزشکیان بر پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها گفت: باید نگاه‌های تنگ‌نظرانه را کنار گذاشت و حتی اگر نخبگان ما را قبول ندارند، از ظرفیت آن‌ها استفاده کرد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور صبح امروز دوشنبه در چهلمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، که به‌میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، بر ضرورت تحول در نقش دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: تغییر رویکرد دانشگاه به نهادی مسئله‌محور و توانمند در حل مسائل کشور، از مهم‌ترین مأموریت‌هایی است که امروز به‌عهده رؤسای دانشگاه‌ها قرار دارد.

رئیس جمهور با اشاره به تجارب موفق دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم در جهان در این زمینه افزود: تجربه نشان داده است که حل مسائل پیچیده و بین‌رشته‌ای، نیازمند نهادهایی است که از دل خود ماریا استنزل جامعه و با تکیه بر نخبگان آن، به ارائه راهکارهای قابل اجرا بپردازند. دانشگاه‌های دنیا امروز به‌صورت مستقیم در اداره امور کشورها مشارکت دارند و مسیر توسعه را هموار می‌کنند.

پزشکیان با تأکید بر درهم‌تنیدگی چالش‌های کشور تصریح کرد: مسائل و بحران‌های کشور تک‌بعدی نیستند؛ به همین دلیل، برای حل آن‌ها نیازمند اجماع نظر و هم‌اندیشی میان اساتید و نخبگان از تمام رشته‌ها هستیم تا به راه‌حل‌هایی جامع، واقع‌گرا و قابل اجرا برسیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از آنجا که چالش‌های کشور بر یکدیگر تأثیرگذارند، یک راه‌حل واحد نمی‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد، این مجموعه پاسخ‌ها و تحلیل‌های نخبگان است که می‌تواند سیاستمداران را نسبت به اقدام و اجرای صحیح مسائل توجیه کند.

پزشکیان با اشاره به اهمیت گزینش درست در نظام اداری کشور تصریح کرد: در انتخاب و گزینش‌ها باید نهایت دقت را به‌کار بست، نباید جاهل را بر عالم و ناتوان را بر توانمند حاکم کنیم، هر فرد باید بر اساس شایستگی و توانمندی در جایگاه مناسب خود قرار گیرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش راهبردی دانشگاه در حل مسائل کشور گفت: دولت برای عبور از مشکلات، نیازمند دانشگاه است. دانشگاه‌ها باید مسئولیت‌پذیر باشند و دانشجویان را با رویکرد حل مسائل واقعی جامعه آموزش دهند. اگر اساتید از کلاس‌های درس خارج شوند و وارد میدان عمل شوند، دانشگاه می‌تواند گره‌گشای بسیاری از چالش‌های کشور باشد.

پزشکیان اضافه کرد: وقتی علم و دانش پشتوانه تولید و صنعت کشور قرار گیرد، پیشرفت واقعی محقق خواهد شد.

رئیس جمهور با اشاره به برنامه‌های دولت برای تعامل با دانشگاه‌ها گفت: در نظر داریم در ساختار استانداری‌ها، از حضور نخبگان و اساتید دانشگاه به‌عنوان مشاوران تخصصی بهره‌مند شویم و با هماهنگی با دانشگاه‌ها، حل مسائل هر شهر و بخش را به دانشگاه‌های همان منطقه واگذار کنیم.

پزشکیان تأکید کرد: هر یک از شما رؤسای دانشگاه‌ها و اساتید و نخبگان کشور، ظرفیت آن را دارید که در امور مدیریتی کشور سهیم شوید و نقش‌آفرین باشید.

وی هم‌چنین با تأکید بر لزوم پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها گفت: باید نگاه‌های تنگ‌نظرانه را کنار گذاشت و حتی اگر نخبگان ما را قبول ندارند، از ظرفیت آن‌ها استفاده کرد. اگر رفتار ما به‌گونه‌ای باشد که نخبه را بپذیریم و به او احترام بگزاریم، کشور درست خواهد شد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: متأسفانه اطلاع دارم که در برخی دانشگاه‌ها، اساتید و نخبگان را به‌بهانه‌های مختلف تحت فشار قرار می‌دهند؛ این رویه باید اصلاح شود.

پزشکیان در ادامه، «بهره‌برداری از املاک و امکانات دانشگاه‌ها در راستای پیوند میان دانش و عمل و افزایش بهره‌وری»، «نقش‌آفرینی در حل بحران ناترازی انرژی» و «تمرکز بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌منظور کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، کاهش هزینه‌ها، ارتقای امنیت انرژی و توسعه اقتصادی کشور» را از جمله اولویت‌ها و مأموریت‌های کلیدی دانشگاه‌ها برشمرد و همچنین از دانشگاه‌ها خواست در زمینه بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد، به ارائه الگو و راهکار به دولت بپردازند.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت مدیریت عملکرد نیروی انسانی، به‌ویژه در نظام اداری کشور، اظهار داشت: اگر مدیریت ما موجب ایجاد تغییر رفتار نیروی انسانی نشود، آن سازمان، سازمانی مرده خواهد بود و افراد را از انگیزه و خلاقیت خواهد انداخت، این تحول باید از درون دانشگاه‌ها آغاز شود.

پزشکیان همچنین با اشاره به بحران جدی آب در کشور، تشکیل کارگروه ویژه‌ای از نخبگان و اساتید دانشگاهی برای یافتن راهکارهای عملیاتی در این زمینه را ضروری دانست.

رئیس جمهور با اشاره به توسعه غیرعلمی تهران و تمرکز امکانات و جمعیت در پایتخت، این روند را عامل ایجاد مشکلات متعدد برای شهروندان تهرانی دانست و تأکید کرد: ادامه این مسیر غیرممکن است، دانشگاه‌ها باید در این زمینه وارد عمل شوند و راهکارهای علمی و کاربردی ارائه دهند.

در این دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی، شریف، خواجه‌نصیر، تربیت مدرس و تبریز به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

پیشنهاد روسیه برای مشارکت در مذاکرات ایران ـ آمریکا

 

پیشنهاد روسیه برای مشارکت در مذاکرات ایران-آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی اعلام کرد که گفت‌وگویی سیجل تلفنی به‌مدت حدود یک ساعت و ۱۵ دقیقه با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه داشته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ترامپ نوشته که محور اصلی این گفت‌وگو، حمله اوکراین به هواپیماهای روسی مستقر و دیگر درگیری‌های نظامی میان دو کشور بوده است. وی تأکید کرد که این گفت‌وگو «خوب» بوده، اما به صلح فوری منجر نخواهد شد.

 

ترامپ افزود: «پوتین به‌صراحت گفت که به حمله اخیر به پایگاه‌های هوایی روسیه واکنش نشان خواهد داد.»

بر اساس پست رئیس جمهور آمریکا در ادامه، دو طرف درباره برنامه هسته‌ای ایران نیز گفت‌وگو کردند. ترامپ به پوتین اعلام کرده ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و هر دو طرف در این مورد توافق داشته‌اند.

به گفته ترامپ، پوتین پیشنهاد داده که در مذاکرات با ایران مشارکت کند و احتمالاً در تسریع روند رسیدن به نتیجه مؤثر باشد. ترامپ در پایان مدعی شد: به نظر من، ایران در تصمیم‌گیری درباره این مسئله مهم تعلل کرده و به‌زودی باید پاسخی قطعی ارائه دهد.

سگ‌گردانی با خودرو در تهران ممنوع است

 

سگ‌گردانی با خودرو در تهران ممنوع است

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: گرداندن سگ با خودرو سیجل نیز خلاف مقررات است و در صورت مشاهده، خودروی مربوطه اعمال قانون خواهد شد.

سردار سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: سگ‌گردانی در سطح شهر و به‌ویژه در فضاهای عمومی، موضوعی است که بارها از سوی پلیس به عنوان رفتاری خارج از عرف و مقررات شهری مورد تذکر قرار گرفته است.

وی افزود: برخی افراد اقدام به سگ‌گردانی با خودرو می‌کنند که این اقدام نیز از نظر قانونی و انتظامی پذیرفته‌شده نیست و پلیس با مشاهده چنین مواردی طبق قانون با راننده برخورد و خودرو را اعمال قانون خواهد کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پایان تأکید کرد: پلیس با جدیت با مظاهر هنجارشکنانه در سطح شهر مقابله می‌کند و از شهروندان نیز انتظار می‌رود در حفظ آرامش روانی و رعایت هنجارهای اجتماعی همکاری لازم را داشته باشند.

صفحه قبل 1 صفحه بعد